Algemene voorwaarden Vitrine Shop

Op alle aankopen via Vitrine en de Vitrine Shop zijn onderstaande voorwaarden van toepassing.

Alle items in de Vitrine Shop zijn unieke, handgemaakte creaties. Omwille van het handgemaakte karakter van de creaties kunnen er kleine verschillen zijn tussen de creaties onderling en tussen de foto’s en de creaties.

Wanneer je een aankoop doet in de Vitrine Shop, koop je rechtstreeks van de maker van de creatie, niet van Vitrine. Vitrine is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en verzending van je aankoop, dat is de maker.
Indien je een factuur wenst van je aankoop, vermeld dit dan in het opmerkingenveld bij je aankoop en de maker zorgt hiervoor. Op de overzichtspagina van de maker staat ook steeds vermeld of zij gebruik maken van de vrijstellingsregel van btw voor kleine ondernemingen. Hier wordt ook rekening mee gehouden bij de facturatie. Indien van toepassing, zijn alle prijzen in de Vitrine Shop inclusief btw.

Retourneren en terugbetaling

Het retourneringsbeleid van Vitrine beslaat 14 dagen. Na 14 dagen kunnen wij helaas de items niet meer terugnemen.

We kunnen enkele producten terugnemen die ongebruikt en onbeschadigd zijn. Items die op jouw maat zijn gemaakt of zijn gepersonaliseerd, kunnen we niet terugnemen. Cadeaubonnen en sales items worden ook niet geretourneerd. Om een item te retourneren, kan je ons contacteren via mail naar shop@indevitrine.be en naar de maker van je product. De contactgegevens van de maker vind je op zijn overzichtspagina.

Indien je aangekochte product beschadigd is toegekomen, gelieve ons dan een foto van de beschadiging te sturen per mail naar shop@indevitrine.be en naar de maker van je product. De contactgegevens van de maker vind je op zijn overzichtspagina. Indien het item is beschadigd tijdens het transport naar jou zullen we bekijken of er een nieuw item kan bezorgd worden of dat er een terugbetaling aan de orde is.

Indien er is afgesproken dat je het product mag terugsturen naar de maker, zullen we je per mail hiervoor de adresgegevens bezorgen. Gelieve de items steeds goed en veilig te verpakken zodat ze niet beschadigd kunnen raken tijdens het transport. De verzendkosten van de retournering zijn ten laste van de klant en worden niet terugbetaald door Vitrine, noch door de maker. Wanneer je duurdere items terugstuurt, raden we je aan om tracking van het pakket aan te vragen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het eventuele verlies of beschadiging van dit pakket of het product tijdens verzending en transport.
Zodra wij je aanvraag (en eventueel het teruggezonden product) hebben ontvangen, zullen we jou per mail op de hoogte brengen van een eventuele terugbetaling. Ook indien wij van oordeel zijn dat een terugbetaling niet aan de orde is, zullen we dit meedelen.

Verzending

Bij elke aankoop kan je kiezen voor verzending binnen België. Verzenden naar een buitenlands adres is op dit moment nog niet mogelijk. De meeste makers bieden ook de mogelijkheid om je aankoop gratis bij hen op te halen. Indien dit mogelijk is, kan je deze optie aanduiden bij het afrekenen. De maker zal je dan contacteren voor een afspraak. Op de infopagina van de maker (waarnaar bij elk van zijn creaties wordt gelinkt) kan je ook zijn locatie of regio bekijken.

Omdat je steeds rechtstreeks van de makers koopt, wordt bij een aankoop van creaties van verschillende makers ook meerdere keren verzendkosten aangerekend. Verschillende creaties van dezelfde makers kunnen wel samen verzonden worden, en daarvoor wordt slechts 1 keer verzendkosten aangerekend. We hebben er voor gekozen om met een uniform en duidelijk tarief te werken dat hetzelfde is voor alle creaties en makers. De verzending gebeurt door B-post.

Tentoonstelling

Wanneer je een creatie koopt die wordt tentoon gesteld tijdens een evenement van Vitrine, kunnen er andere voorwaarden van toepassing zijn. Tenzij anders aangegeven, zijn volgende voorwaarden van toepassing: Alle items blijven de hele periode van de tentoonstelling of het toonmoment deel van de tentoonstelling. Wanneer je een van deze zaken koopt, wordt je gecontacteerd en kan je kiezen voor verzending naar een adres binnen België, gratis ophalen bij de maker of gratis ophalen op de tentoonstellingsplaats. Het ophalen gebeurt steeds op afspraak met ofwel Vitrine, ofwel de tentoonstellingslocatie, ofwel de maker.

Indien er een probleem is met je bestelling of als je vragen hebt, kan je ons ten allen tijde contacteren via shop@indevitrine.be