Word jij maker bij Vitrine?

Als creatieveling is het niet altijd makkelijk om je creaties in de wereld te zetten, ze te tonen en ze dan ook nog eens te verkopen! Vitrine wil je daar heel graag mee helpen door je in contact te brengen met andere creatieve ondernemers en je een uniek verkoopplatform aan te bieden.

Hoe werkt het?

Plan zelf een videocall in. Zo leren we elkaar kennen en weten we allebei of er een match is tussen jouw creatieve onderneming en Vitrine. Als je daarna graag deel wil uitmaken van de Vitrine Shop en Community, stuur ik jou een betalingsverzoek en bezorg jij me de gegevens van je producten. Die worden zo snel mogelijk op de shop gepubliceerd en laat het verkopen dan maar beginnen!

Je krijgt toegang tot de Vitrine online community. Daar komen we met creatieve ondernemers samen om elkaar te helpen met vragen en inspiratie over het creëren, ondernemen en verkopen. Dat wordt een ware databank van kennis en opleidingen over creatief ondernemen.


Op de webshop krijg je een pagina over jou als creatieveling en jouw creaties. De makers staan centraal bij Vitrine dus niet alleen je creaties zullen mooi in beeld worden gebracht, ook jij als maker staat in de spotlight. Je krijgt een plaatsje voor al je zelf gemaakte of ontworpen producten in de webshop. In de toekomst is er ook altijd de mogelijkheid om deel te nemen aan tentoonstellings- of pop-up winkelmomenten om je creaties in het echt te tonen.
Profiteer van het netwerk van alle makers en de gezamenlijke reclame. Vitrine verzorgt de technische en administratieve achterkant van de webshop en zorgt voor de marketing en promotie van de shop en evenementen.

Zeker iets voor jou als jij

  • Graag je kunst of handgemaakte items wil verkopen, met een online shop als basis, maar ook in real life
  • Vooral heel erg goed bent in het creatieve proces, maar niet altijd de tijd, energie of kennis hebt voor het verkoopproces
  • Een webshop wil om jouw creaties in te tonen, zonder die zelf te moeten opzetten en onderhouden
  • Graag wil connecteren met andere creatieve ondernemers om onze sterktes te combineren en samen te groeien
  • Begeleid wil worden in je ondernemersreis en op je eigen tempo wil bijleren en groeien als creatieve ondernemer

Jij hebt alle controle over jouw creaties!

Wanneer je je creaties via een (online of offline) winkel aanbiedt, nemen zij makkelijk 50% commissie hierop. Vitrine probeert de kosten voor jou als maker laag te houden om jouw creatieve onderneming te ondersteunen. Ik vind het superbelangrijk dat jij als creatieve ondernemer alle controle bewaart over jouw creaties en hoe ze verkocht worden. Jij bezorgt me de foto’s en beschrijvingen voor je creaties en bepaalt ook je eigen prijs.

Natuurlijk word je niet aan je lot overgelaten en zal je van Vitrine en via de community een hoop steun en hulp krijgen om je creaties zo goed mogelijk aan te bieden. Je krijgt advies over het presenteren van jezelf en je creaties en ook bij prijszetting help ik je verder. Met masterclasses kunnen we dan dieper ingaan op bepaalde onderwerpen zoals je portfolio, productfotografie, marketing, prijszetting, etc.

Exclusieve uitnodigingen

  • Voor pop-up shopmomenten
  • Voor tentoonstellingen en toonmomenten waar jij je creaties in de kijker kan zetten
  • Voor masterclasses waarbij je meer leert over creatief ondernemen en het verkopen van jouw unieke creaties

Jouw investering

Voor 12 euro per maand en 10% van de verkopen via de Vitrine shop word jij lid van de Vitrine familie!

Je lidmaatschap is maandelijks opzegbaar, vanaf de vierde maand. Bij inschrijving engageer je je voor 3 maanden zodat we beiden de samenwerking een eerlijke kans kunnen geven. Voor de toonmomenten in real life en de masterclasses kan mogelijk een bijkomende kost gevraagd worden, maar dit zal altijd duidelijk zijn en op voorhand aangekondigd worden en deelname is steeds vrijblijvend.

De enige voorwaarde is wel dat je zelfstandige bent en een ondernemingsnummer hebt voor de facturering.